Kategoriler
Genel

Pele kimdir

Pele, gerçek adı Edson Arantes do Nascimento olan Brezilyalı eski futbolcu ve futbol tarihinin en ünlü isimlerinden biridir. 23 Ekim 1940’ta Brezilya’nın Minas Gerais eyaletinde doğdu.

Futbol kariyerine 1950’lerin başında Santos FC takımında başlayan Pele, kısa sürede büyük başarılar elde etti. 17 yaşında milli takıma çağrılarak Dünya Kupası’nda forma giyen en genç futbolcu oldu ve Brezilya’nın 1958 Dünya Kupası şampiyonluğunda büyük rol oynadı. 1962 ve 1970 Dünya Kupaları’nda da şampiyonluk yaşayan Pele, uluslararası futbol sahnesinde büyük bir üne kavuştu.

Santos FC takımında geçirdiği 18 yıllık kariyerinde de birçok başarıya imza atan Pele, takımıyla 6 kez Brezilya Ligi şampiyonluğu ve 2 kez Copa Libertadores şampiyonluğu kazandı.

Pele, futbol tarihinde birçok rekora imza attı ve birçok futbol tarihi kitabında en iyi futbolcu olarak yer almaktadır. Futbol kariyeri dışında da Pele, Birleşmiş Milletler’in iyi niyet elçisi olarak çalışmıştır ve sosyal sorumluluk projelerine destek vermiştir.

Regenerate response